brudny bak paliwa

Tutaj pytamy o naprawy, konsultacje, porady, problemy. Jeśli masz problem z Mercedesem - ten dział jest dla Ciebie!

brudny bak paliwa

Postprzez kebukaj w 17 Mar 2011, 14:11

Witam, ostatni problem z moim Mecem był dość nietypowy. Po przejechaniu 566km (po zatankowaniu do pełna) na światłach (na szczęście przed stacją) zgasł, raz spróbowałem odpalić trochę poprzebierał i ponownie zgasł. Wskazówka pokazywała jeszcze 1/4 baku. Zalałam ponownie do pełna i po kilku próbach wszystko wróciło do normy.
I teraz moje pytanie: jak to możliwe skoro zatankowałem 61 litrów ?
Czy bak paliwa jest tak brudny?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
kebukaj
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 22
Wiek: 31
Dołączenie: 22 Gru 2010, 10:08
Online: 1d 4h 47m 23s
Samochód: W124 300TD
Miasto: Poznań
GG: 1493570
Imię: Jakub

Re: brudny bak paliwa

Postprzez Paweł-W124 w 17 Mar 2011, 15:46

A nie masz przypadkiem brudnego filtra paliwa? (taki mały, plastikowy,na przewodzie paliwowym)
Awatar użytkownika
Paweł-W124
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 55
Wiek: 23
Dołączenie: 05 Lis 2010, 13:38
Miejscowość: Poznań
Online: 3d 1h 13m 54s
Pochwały: 1
Samochód: Mercedes w124 2,0D
Miasto: Poznań
GG: 6985566
Imię: Paweł

brudny bak paliwa

Postprzez skmh w 17 Mar 2011, 17:11

Zdarza się ,że w zbiorniku paliwa wytrącają się różne osady .Widziałem kiedyś u budynia na warsztacie jak czyścili zbiornik paliwa w 124 dieslu spuścili wiadro takiego smolistego osadu ,który nawet nitro się nie dawał rozpuścić .I to wszystko wytrącone z paliwa .
"Jechałeś kiedyś Mercedesem?
Nie?
No to najwyższy czas spróbować.
To jak podróż do nieba, tylko, że bez potrzeby umierania.
"
Autor: Carlos Ruiz Zafon "Cień Wiatru"
Image Image ImageImage
Awatar użytkownika
skmh
Administrator
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 4054
Wiek: 34
Dołączenie: 14 Cze 2008, 19:01
Miejscowość: Poznań
Online: 98d 8h 39m 37s
Pochwały: 31
Samochód: w124 ce 2.2 M111
Miasto: Poznań
GG: 12203602
Imię: Szymon

brudny bak paliwa

Postprzez SCANIA w 17 Mar 2011, 17:17

Możesz mieć już taki syf w zbiorniku,że sitko na rurce zasysającej jest zapchane i nie ma siły przeciągać paliwa.Możesz odkręcić klapkę przy zbiorniku,tam gdzie jest wejscie do czujnika paliwa i wszystko przemyć i przedmuchać sprężonym powietrzem. U mnie to dało efekt,bo całe sitko było zalepione.

-- Dodano dnia: 17 Marzec 2011, o 17:17 --

oczywiście przy tym obowiązkowa wymiana filtrów paliwa.
Awatar użytkownika
SCANIA
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 430
Wiek: 56
Dołączenie: 05 Kwi 2009, 13:40
Miejscowość: Wylatkowo-las
Online: 21d 22h 7m
Pochwały: 3
Samochód: W124 3.0 kombi
Miasto: Wylatkowo-las
GG: 9834689
Imię: Waldek

Re: brudny bak paliwa

Postprzez bedzi w 17 Mar 2011, 18:30

dokladnie mialem ten sam problem 1/4 zbiornika i koniec jazdy ,co sie okazalo dokładnie tak jak pisze kolega scania zapchane to sitko ,(widziałem to co było w zbiorniku i przypominalo mokrą wełne mineralną ,niema sie co dziwic ze się zapchało )
MERCEDES BENZ - pytania, prośby, zażalenia.BRAK!
Awatar użytkownika
bedzi
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 509
Wiek: 30
Dołączenie: 06 Mar 2009, 20:50
Online: 21d 15h 35m 46s
Pochwały: 5
Samochód: SPRINTER
Miasto: Skórzewo
GG: 7399913
Imię: Adam

brudny bak paliwa

Postprzez Paweł-W124 w 17 Mar 2011, 20:46

No, mi też chodziło o to sitko
Awatar użytkownika
Paweł-W124
 
Płeć: Mężczyzna
Posty: 55
Wiek: 23
Dołączenie: 05 Lis 2010, 13:38
Miejscowość: Poznań
Online: 3d 1h 13m 54s
Pochwały: 1
Samochód: Mercedes w124 2,0D
Miasto: Poznań
GG: 6985566
Imię: Paweł


Powróć do Nasze problemy z Gwiazdami

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników

cron